Трябва ли да изключваме климатика, за да пестим ток

Една от наболелите теми свързани с климатиците е колко ток харчат и нужно ли е да бъдат изключвани, та дори това да е зимния период. Марката Toshiba измисля инвентрините модели, с което предлага на пазара една модерна, икономична и много предпочитана форма за всеки, а тук се спираме и на някой основни парила и характеристики в избора на климатик, с които можем да пестим от електрическата енергия.

Според някои техници и спирането на климатиците из дома, с цел пестене на електрическа енергия не е най-разумният подход. Опитвайки се при пускане тялото да възстанови и бързо да изравни желаната със стайната температура, то харчи двойно повече. По мнение на специалисти, зададената температура за климатика, не трябва да е с много градуси над-стайната. Постоянният режим е достатъчно силен аргумент и в помощ за пестене на електричество.

И така, за да сме достатъчно икономични, а в същото време да имаме нужния комфорт на дома, трябва да наблегнем на някои основни характеристики в климатиците, те са:

Мощност на климатик – тя се определя от обема на помещенията.

Модел климатик – колкото по-икономичен е един климатик, толкова по-скъпа е инвестицията в него.

Топло загубата оказва може би най-силно влияние за икономичността на климатика. Тук от значение са с колко стени външни, прозорци и врати разполага дадено помещение. Важна роля има и външната изолация.

Без значение дали навън е под нулата или над нея, то климатик се ползва по всяко време от годината. И въпреки това от значение в изора му е създаването на истински комфорт и топлина.